En vanlig onsdag i februar

Akkurat nå sitter jeg i bilen. Hundene ligger i kassene, vi kjører ruta vår opp til Sulitjelma for å trene. Ni mil for å stå to på sleden. Og hvor kommer motivasjonen i fra?

– For meg handler det om å ha et mål, en konkret tanke om hva akkurat denne treningsturen skal gi på både kort og lang sikt.

Så er det balansen. Den hårfine balansen mellom å strekke seg, gjøre det lille ekstra for å komme seg dit man vil, og det å innse grensene for hva som er innafor energikvota. For det har vært en lang dag. Vi begge har vært‭ på jobb, og vi droppet middagen til fordel for noe veldig enkelt, før vi kastet på oss uteklær og dro i vei.

Den indre drivkraften er nok også en god porsjon disiplin. En viten om at nederlaget av å droppe ut av noe som er planlagt, er stort. I tillegg til en sterk samvittighet ovenfor hundene som elsker å løpe, som lever og er avlet for å springe og arbeide.

– Så kommer også minnene, det som virkelig sitter i ryggmargen. At følelsen etter en hver treningsøkt, enhver tur med hundene gir noe. Både mestring og en følelse av å være tilstede i mitt eget liv.

Jeg tror vi mennesker behøver å ha noe å strekke oss mot. Vi trenger små ekspedisjoner i hverdagen, vi behøver å utfordre oss selv og jeg mener vi vokser av å være på lag med viljestyrken. Den som blir så uendelig sterk når den vedlikeholdes og trenes opp.

– For egentlig er det deilig og befriende å vinne over dørstokkmila, kjenne på egen styrke og ikke minst utfordre min egen kapasitet. For til syvende og sist – livet skjer, også på en vanlig onsdag i februar.

christinekarijord

Jeg er først og fremst mamma til Gustav. Så kommer lidenskapen hundekjøring. Deretter jobber jeg som journalist, fotograf og skribent.

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s