#Den følelsen

Plutselig ble han borte, Gustav. Mens jeg snekret i hundegården, tettet hull som småtassene kan komme seg inn i, under og imellom. Jeg leter, roper og hører plutselig rare lyder fra et hundehus. Og der sitter han, superfornøyd og ser på en Youtuber på iPaden. Titter opp og fra halmen og smiler til meg. Jeg kjenner på glede, lykke og stor kjærlighet. Henter en skål med lørdagssnop, serverer og lukker taket på hundehuset igjen før jeg fortsetter med mitt.


-Jeg sitter her og koser meg i halmen, jeg.

Det er noe med dette å vokse opp i en hundegård. Når store deler av livet handler om dyrene og alt det bringer med seg. Det er spesielt å oppleve døden, livet, gleder og sorger på nært hold. For det skjer mye med mange hunder. 

Og er det en ting jeg har erfart, så er det at barn som vokser opp med dyr lærer å vise omsorg, de lærer om empati og ikke minst lærer de selvkontroll. Gustav har måttet lære å tilpasse oppførselen sin etter hva dyrene ønsker og tåler. Og akkurat nå har han veldig lyst til å sitte i valpekassa dagen lang. Jeg må sette grenser. For de to uker små hundene behøver ro, og Gustav må lære å forstå. Ta hensyn.Det er søndag. Gustav ligger og slumrer i senga. Jeg går ned i valpekassa og henter en lodden deilig liten kar, legger han inntil gutten min som våkner med et smil. En pitteliten trekkhund kryper mot barnekroppen, søker varme og lager små lyder før de begge faller til ro. En stund som vil huskes – for alltid.

Forskning har vist at kjæledyr har en viktig effekt for mange barn, i at de skaper tilknytning. At barn får ekstra sosiale bånd og en sterkere følelse av trygghet, når de opplever slik tilknytning til kjæledyret.

– Det var veldig koselig, veldig deilig dette her mamma. Se han prøver å sutte på nesen min.

christinekarijord

Jeg er først og fremst mamma til Gustav. Så kommer lidenskapen hundekjøring. Deretter jobber jeg som journalist, fotograf og skribent.

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s